Οι Πεταλιοί

Τα νησιά των Πεταλιών, οι ” Ελληνικές Μαλβίδες ” του Νότιου Ευβοϊκού, είναι ένα σημείο εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς, στον όρμο του Μαρμαρίου απέναντι από το Λυκόρεμα. Πρόκειται για 4 νησάκια και 6 βραχονησίδες με απάνεμες παραλίες και καταγάλανα  τυρκουάζ  νερά.

Τα νησιά αρχίζουν να γράφουν τη δική τους  ιστορία από την εποχή που ήταν  τόπος  καλοκαιρινής φιλοξενίας του χαρεμιού του Ομέρ πασά της Καρύστου.  Τη δεκαετία του 1960,  διασημότητες της εποχής άρχισαν να επισκέπτονται τους  Πεταλιούς. Μία μεγάλη έκταση στο μεγαλύτερο νησί των Πεταλιών αγοράστηκε από τα παιδιά του Picasso, τους Κλοντ και Παλόμα, οι οποίοι αφού αναπαλαίωσαν  τους πρώην βασιλικούς στάβλους, πέρασαν πολλά από τα καλοκαίρια τους μαζί με μερικούς από τους διεθνούς φήμης φίλους τους. Η Μαρία Κάλλας, η Γκρέτα Γκάρμπο, ο Ρούντολφ Νουρέγιεφ και ο Ουίνστον Τσόρτσιλ πέρασαν εκεί κάποια από τα καλοκαίρια της ζωής τους.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τα νησιά και να απολαύσετε τις εξωτικές παραλίες και την πολυχρωμία των νερών τους σε ημερήσιες εξορμήσεις με σκάφος.