την Εύβοια

Εύβοια, το  ήρεμο και όμορφο νησί που διατηρεί την αυθεντικότητα του συνδυάζοντας βουνό, θάλασσα, αρμονία, γαλήνη και παραλίες για όλα τα γούστα.

Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας μετά τη Κρήτη και το έκτο μεγαλύτερο της Μεσογείου. Συνδέεται με την υπόλοιπη Ελλάδα ακτοπλοϊκώς μέσω Ραφήνας, Αγίας Μαρίνας (Μαραθώνας Αττικής), Ωρωπού και Αρκίτσας και οδικώς μέσω της καλωδιωτής κρεμαστής γέφυρας της Χαλκίδας.

Στο βόρειο τμήμα της θα βρείτε μεγάλα πευκοδάση και τοπία ανάλογα των Σποράδων. Στο κέντρο η πρωτεύουσα του νησιού Χαλκίδα με την παλαιά γέφυρα του Ευρίπου, το κάστρο του Καράμπαμπα και το μοναδικό φυσικό φαινόμενο αλλαγής  κίνησης των νερών, γνωστό ως « Παλίρροια του Ευρίπου».

Στο νότιο τμήμα θα συναντήσετε τοπίο κυκλαδίτικο με εντυπωσιακές  παραλίες αλλά και την επιβλητική Όχη, το βουνό με τον αρχέγονο καστανόλογγο στην πλαγιά του, τα αινιγματικά «δρακόσπιτα», τα αρχαία λατομεία, το μοναδικό φαράγγι του Δημοσάρη και  τα μεσαιωνικά κάστρα. Από τη νότια πλευρά της Όχης αγναντεύουμε το ναυτικό δίαυλο  Κάβο Ντόρο, την Άνδρο και άλλα Κυκλαδονήσια.